۱۸ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۴:۳۶ کد : ۳۲۷۳

کارگاه دو روزه تربیت کادر متخصص پیشگیری اولیه از اعتیاد" ویژه اساتید" دانشگاههای آزاد استان تهران به میزبانی واحد تهران غرب درروز پنج شنبه مورخ 97.11.18 نیز برگزار گردید.

در دومین روز ازاین نشست دکتر هومان نارنجی ها به عوامل ترویج  اعتیاد اشاره و اظهار کرد: عوامل مختلفی در علل رواج اعتیاد موثر اند، که از جمله عوامل مهم و تاثیر گذار در سطح جامعه، دسترسی آسان به مواد مخدر و الکل، کمبود فعالیتهای جایگزین از جمله(فرهنگی،ورزشی،تفریحی) قوانین و آیین نامه های ضعیف در حوزه مواد مخدر،کاهش سطح رفاه اجتماعی ،محرومیت اقتصادی و فقر ، کاهش ارزش های مذهبی و اخلاقی،بیکاری،حاشیه نشینی،ضعف تشکل های مردمی و آشفتگی و ضعف همبستگی بین افراد محله و جامعه اشاره کرد.

این استاد دانشگاه به عوامل خطرناک در مدرسه و دانشگاه در شیوع اعتیاد نیز اشاره و تاکید کرد: از دیگر عوامل شیوع و گسترش اعتیاد در مدرسه و دانشگاه می توان به عدم مدیریت رفتارهای اجتماعی  اولیه وزودرس ،سوء مدیریت و افت تحصیلی،عدم حسن تعلق به مدرسه و دانشگاه،استرس شدید تحصیلی،فقدان حمایت معلمان و مسئولان از نیازهای عاطفی و روانی جوانان نام برد.

دکتر نارنجی به نقش خانواده و به خصوص پدر و مادر دررشد اعتیاد تاکید و بیان داشت: وجود والدین معتاد،عدم آگاهی والدین از خطرات اعتیاد،مرگ،طلاق و حبس پدر و مادر،نداشتن مهارت فرزند پروری در بین والدین از جمله فقدان عشق،محبت،استرس،کژکاری،طرد فرزند،فقدان قانون و آداب در خانواده و نظارت ضعیف والدین از دلایل مهم و اثر گذار شیوع اعتیاد در بین خانواده ها می توان نام برد.

مدیر امور فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر به عوامل فردی در شیوع اعتیاد نیز اشاره و خاطر شان کرد:استعداد ژنیتیکی در ژن دو پامین،شخصیت خجالتی،تحریک پذیری و پرخاشگی در سنین نوجوانی،اختلالات روانی درمان نشده،شخصیت های هیجانی،خطر پذیر و احساسی،اعتماد به نفس پایین،بی هویتی و نداشتن لذتهای سالم از عوامل مهم فردی در رواج اعتیاد می باشد.

دکتر نارنجی ها به نقش مسولین و ارگانهای رسمی در پیشگیری از اعتیاد نیز اشاره و تاکید داشت: نقش و تاثیر کمیته راهبری،نصب آگهی و شعارآگاهانه،سیاست گسترش بومی پذیری دانشگاهها،گنجاندن 2 واحد درسی با عنوان اعتیاد،درگیر ساختن فارغ التحصیلان در برنامه های دانشگاه،اصلاح رابطه استاد و شاگردی،افزایش شعب مشاوره،اصلاح فرایند مقبولیت و استقبال از مشاورین،افزایش تعداد کارشناسان مشاوره،ارتباط با خانواده های دانشجو،برنامه های اجنماع محور،وجود تشکل های دانشجویی و ایجاد شبکه های اجتماعی دوستی ، از عوامل مهم وتاثیر گذارومثبت در روند پیشگیری از اعتیاد می باشند.

در ادامه این کارگاه به مناسبت ایام فاطمیه(شهادت حضرت فاطمه) (س) مراسم سوگواری با حضور مسئولین سازمان مرکزی،معاونت فرهنگی و دانشجویی ،روسای دانشکد، اساتید  مدعو در این کارگاه، با مداحی مداح اهل بیت آقای حسن زاده و به همت دفتر فرهنگ اسلامی واحد برگزارشد.

شایان ذکر است کارگروه آسیب های اجتماعی و پیشگیری از مصرف مواد مخدر دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران به عهده واحد تهران غرب می باشد و دکتر امیر فیروز کوهی معاون دانشجویی و فرهنگی واحد به عنوان دبیر کارگروه مذکور و نماینده دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در شورای مبارزه با مصرف مواد مخدر تهران می باشند.