دکتر واشقانی‌فراهانی تشریح کرد؛جزئیات آیین‌نامه جدید طرح‌های پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی

۲۶ مرداد ۱۳۹۴ | ۱۵:۱۰ کد : ۲۶۹
دکتر واشقانی‌فراهانی در تشریح جزییات آیین‌نامه جدید طرح‌های پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: «دانشگاه در نظر دارد انجام طرح‌های صرفاً نظری را محدود و مشوق‌های لازم برای انجام طرح‌های پژوهشی بنیادی اصیل، کاربردی هدفمند، مسئله محور و مأموریت‌گرا را ایجاد کند.»

جلسه کمیسیون دائمی شورای سیاستگذاری مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی(ره)

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، درباره آیین‌نامه جدید طرح‌های پژوهشی این دانشگاه گفت: «این آیین‌نامه با بررسی کارشناسانه بخشنامه‌های قبلی طرح‌های پژوهشی، آسیب‌شناسی روند قبلی تصویب طرح تا خاتمه آن؛ و در نظر گرفتن نظرات کارشناسی افراد صاحب‌نظر در این خصوص تدوین و سعی شده است تا مشکلات موجود درروند اجرای طرح‌ها برطرف شود.»

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بابیان اینکه دانشگاه در نظر دارد انجام طرح‌های صرفاً نظری را محدود و مشوق‌های لازم را برای انجام طرح‌های پژوهشی بنیادی اصیل، کاربردی هدفمند، مسئله محور و مأموریت گرا ایجاد کند، گفت: «در این راستا، تخصیص اعتبار به طرح‌های پژوهشی بر اساس نوع طرح، شرایط اعضای هیئت‌علمی برای گرفتن طرح و تعهدات طرح‌ها، ساماندهی شد تا اعضای هیئت‌علمی و واحدها برای انجام تحقیقات برنامه محور، هدفمند و مشارکت در چرخه تجاری‌سازی نتایج حاصل از طرح‌ها بیشتر بکوشند.»

آئین‌نامه جدید باسیاست‌های کلان دانشگاه هم گام است

واشقانی فراهانی، افزود: «آئین‌نامه جدید با سیاست‌های کلان دانشگاه هم گام است و امید است با اجرای این بخشنامه در بالا بردن کیفیت فعالیت‌های پژوهشی و جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی در تراز ملی و بین‌المللی گامی مؤثر برداشته شود.»

وی همچنین به برخی از ویژگی‌های آیین‌نامه جدید طرح‌های پژوهشی اشاره کرد و افزود: «در نظر گرفتن اعتبار پژوهشی اولیه (Seed fund) برای اعضای هیئت‌علمی تازه استخدام، تشویق اعضای هیئت‌علمی و واحدها به ارائه طرح‌های برون دانشگاهی، ارائه مجوز انجام طرح، افزایش سقف اعتبار طرح‌های صد درصد برون دانشگاهی، تفویض تصویب طرح‌های برون دانشگاهی مشترک به واحدها و استان‌ها و تهیه آیین‌نامه برای این دسته از طرح‌ها، تخصیص اعتبار به طرح‌ها بر اساس نوع آن، تمایز رشته‌های علوم انسانی و هنر از سایر رشته‌ها در ارائه مقاله‌های حاصل از طرح‌ها، بالا بردن تعهدات طرح‌ها به‌منظور افزایش کیفیت برون‌داد طرح‌ها و یک‌دست کردن تعهدات در کلیه واحدها و ... ازجمله ویژگی‌های بارز این بخشنامه است.»

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، آیین‌نامه جدید را جامع دانست و افزود: «در آیین‌نامه مذکور مشکلات اجرایی بخشنامه‌های قبلی با بررسی پیشنهادها و انتقادهای رئیسان، مدیران، اعضای هیئت‌علمی و کارشناسان حوزه پژوهش برطرف شده، همچنین در اجرای طرح‌های درون دانشگاهی به‌ویژه در گروه‌های آموزشی که دارای تحصیلات تکمیلی فعال هستند، محدودیت‌هایی در نظر گرفته‌شده است.»

هدایت اعضای هیئت‌علمی برای انجام طرح‌های بنیادی

وی به هدایت اعضای هیئت‌علمی برای انجام طرح‌های بنیادی در آیین‌نامه جدید اشاره کرد و گفت: «اعضای هیئت‌علمی برای انجام طرح‌های بنیادی اصیل و متمرکز و طرح‌های کاربردی هدفمند، مأموریت گرا و مسئله محور با ارائه برنامه پژوهشی کوتاه‌مدت و میان‌مدت در چارچوب برنامه راهبردی پژوهش و فناوری استان هدایت خواهند شد.»
منبع: خبرگزاری آنا