اختتامیه اولین رویداد استارتاپی صنعت توانبخشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب برگزار شد

۱۴ آذر ۱۳۹۸ | ۲۳:۱۵ کد : ۴۰۸۸
تعداد بازدید:۹۳۲

اختتامیه اولین رویداد استارتاپی صنعت توانبخشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب برگزار شد
به گزارش روابط عمومی واحد، اختتامیه اولین رویداد استارت آپی صنعت توانبخشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، با حضور خانم دکتر داداندیش، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، دکتر محمود رضا آقامیری، رئیس دانشگاههای آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی، دکتر ربیعی، سخنگوی دولت، دکتر قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی، دکتر وحدت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، دکتر ملکی فر، معاون توسعه صندوق نوآوری، مسئولین مرکز آموزشی رعد، دکتر معیری، دبیر رویداد، صاحبان ایده، دانشجویان در سالن هکمتانه هتل المپیک تهران برگزار شد.
در ابتدای مراسم دکتر حامد معیری، دبیر رویداد و عضو هیأت علمی واحد تهران غرب، به ارائه گزارشی از رویداد استارت آپی صنعت توانبخشی پرداخت. وی با اشاره به 12 آذر ماه، روز جهانی معلولین، گفت: هدف حمایت از معلولینی است  که صاحب ایده هستند و در کنار فعالیتهای ngo به پرورش مهارت آموزی به معلولین کمک می کند.
دبیر رویداد بیان داشت: می خواهیم معلولینی تربیت کنیم که کارآفرین باشند، نه تنها برای دیگران کار نکنند بلکه چند نفر را نیز استخدام کنند. در کنار این موضوع خیلی از دانشجویان خلاق هستند، ولی تاکنون به این موضوع ورود نکردند به این علت که نیاز را نمی دانند، اعلام نیاز و ثبت نیاز باعث شد جرقه هایی برای کسانی که وارد این حوزه شده اند ایجاد شود و برای سرمایه گذاری و کارآفرینی در این حوزه کمک می کند.
وی ضمن تشکر از حمایتهای رئیس واحد در برگزاری این رویداد گفت: هدف ما حمایت از ایده های شناسایی شده و نهادینه کردن رویداد در هفته معلولین می باشد و کسب تجربه برای برگزاری بهتر رویدادهای آینده می باشد.
ایشان اظهار داشت: گروه سنی شرکت کنندگان در این رویداد از ۱۸ سال تا ۶۷ سال می باشد که در دو روز شبانه روزی در کنار هم کار کردند. ما معلولین را در کنار دیگران قرارردادیم تا هم به ایشان کمک کنند و هم از نزدیک با مشکلات ایشان آشنا شوند و آن را لمس کنند. ما با این کار خواستیم که دانشجویان ضرورتها و نیازهای ایشان را حس کنند.
در ادامه پس از  پخش کلیپ مربوط به معرفی خدمات رسانی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برای شرکت های دانش بنیان، دکتر ملکی فر ضمن خیرمقدم و مروری بر رویکرد خدمات و حمایت های صندوق گفت: یک استارت آپ در طول چرخه عمرش با چالشهای متنوعی دست و پنجه نرم می کند. ما خواستیم در صندوق نوآوری رویه هایی ایجاد کنیم و در کل چرخه ضمن حمایت در تمام مسیر همراه شما باشیم.  
معاون صندوق نوآوری و شکوفایی، تامین هزینه های رهن فضای استقرار، مشارکت در نمایشگاه های داخلی و خارجی به استارت آپهایی که میزبانی می کنند،  ارائه تسهیلات کم بهره برای تجهیز فضا، ارائه خدمات  توانمند سازی ، سرمایه گذاری بر ایده های مناسب تا حجم ۴ برابر صندوق را از اهداف و خدمات صندوق نوآوری بر شمرد.
 
در ادامه این رویداد خانم دکتر داداندیش طی سخنان کوتاه ضمن  ابراز خرسندی و تشکر از برگزار کنندگان این رویداد و همچنین آرزوی موفقیت برای شرکت کنندگان  با اعلام حمایت و مساعدت از این رویدادها خطاب به مسئولین  و دست اندرکاران درخواست کرد که این مسیر را ادامه دهند. ایشان اعلام داشتند این رویداد توانسته دانشگاه ، صنعت، صندوق و شرکت خصوصی تولیدکننده را دور هم جمع کند.
سپس دکتر قبادی دانا با تشکر از همه کسانی که در این رویداد فعال بودند، بیان داشت: این رویداد فناورانه پلی است بین افراد دارای معلویت و دانشجویان و کسانی که می توانند با ایده های نو و جدید خود خلاقانه مشکلات جامعه هدف ما را مرتفع کنند
وی مطالبی ضمن پرداختن به مطالبی در خصوص  شرایط و تسهیلات بکارگیری افراد معلول، افزود: خروجی این رویداد فناورانه پس از شکل گیری،  کسب و کار و اشتغال است. اشتغال عزیزان دارای معلولیت و کسانی که این عزیزان را به کار می گیرند.
در ادامه دکتر وحدت ضمن تشکر از خانم دکتر داداندیش بمنظور حمایت و پیگیری در برگزاری این رویداد گفت: ورود صندوق نوآوری به این حوزه از جنس کار اجتماعی، خیریه نبوده، بلکه اقتصادی  بوده است.
رئیس صندوق نوآوری وشکوفایی خاطرنشان کرد: حوزه نوآوری و دانش بنیان حوزه ای است که قرار است اقتصادی تر باشد و دارای ارزش افزوده ی بیشتری باشد.
وی ضمن تشکر از شرکت همیار مکانیک کوشا، بعنوان کارگزار تخصصی، افزود: کسانی که دارای شرکت دانش بنیان هستند وهسته های استارت آپی دارند باید در مسیر حرکت، بتوانند محصولات خود را عرضه کنند و صندوق نوآوری ضمن ارائه تسهیلات به رشد شرکتها کمک خواهد کرد.
دکتر وحدت خاطر نشان کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران در این دوره بزرگترین کارها در حوزه فناوری انجام داد. تشکیل ۴ هزار و پانصد شرکت دانش بنیان، ۶  هزار استارت آپ، شتاب دهندها، ۲۵صندوق پژوهش فناوری فعال، کارخانه های فناوری که بزودی در شهرهای مختلف راه اندازی خواهد شد، سراهای نوآوری با تخصص های مختلف، از طریق استارت آپ ها که بزرگترین مسیر نوآوری در  کشوراست شکل گرفته است.
وی افزود: یکی از ویژگی های این رویداد این است که خود عزیزان معلول در آن نقش داشتند و خود در آن حوزه شناخت داشتند و ادمه این مسیر با حضورصندوق نوآوری و با رفع نیازهای فناورانه امتداد پیدا خواهد کرد.
سپس دکتر ربیعی، ضمن تشکر از برگزارکنندگان و شرکت کنندگان با اشاره به روز معلولین گفت: به میزانی که محیط ها مناسب شوند میزان معلولیت مشخص می شود. ما در شرایط  وحشتناکترین تحریم ها که هیچ کشوری در دنیا تجربه نکرده قرار گرفته ایم، برون رفت بزرگ ما از تحریم و اینکه بتوانیم جامعه قوی درست کنیم، خلاقیت و نوآوری ، شرکت های دانش بنیان امروز است، ولی عمده چیزی که می تواند بودجه ما را فزاینده کند نوآوری و خلاقیت و بهره وری است. ما اگر بتوانیم با خلاقیت شرکتهای کوچک، اشتغال های خرد و کوچک را دنبال کنیم، روزهای بهتری از شغل را تجربه خواهیم کرد.
وی افزود: اکنون در دوران گذار به سمت شغل هایی در شرکت های کوچک هستیم، ما ناگزیر به حرکت سمت اشتغال کوچک و گسترده هستیم.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات  امروز بحث نشاط اجتماعی است، کارهایی که شما در دانشگاه انجام دادید بخشی از نظریه توسعه به مثابه شادی و توسعه به مثابه نشاط می تواند قلمداد شود. در این ۱۶ آذری که پیش رو داریم سه قطره خون بزرگ نیا، شریعت رضوی، قندچی احترام بگذاریم و یادمان باشد این سه قطره خون برای ما یادآور آن است که دانشگاه همیشه برای ما محترم و موتور حرکت جامعه ما خواهد بود.
 
این رویداد با مشارکت شرکت همیار مکانیک کوشا، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، مرکز آموزشی رعد با هدف حمایت از ایده ها و نیازهای صنعت توانبخشی و کمک به سالمندان، معلولین وجانبازان روزهای ۱۳ و ۱۴ آذر، در دو بخش صبح و عصر برگزار شد.
در اولین روز رویداد، پس از تشکیل تیم های تخصصی مناسب با هر ایده (متشکل از دانشجویان رشته های کامپیوتر، برق، گرافیک، طراحی صنعتی، مهندسی پزشکی، مدیریت، بازاریابی، حسابداری، اقتصاد، علوم بهزیستی و توانبخشی) اعضاء تیم ها به یکدیگر معرفی و سپس هر تیم به منتور مربوطه واگذار شد، بعد تیم ها در محل های مشخص شده مستقر شده و تحت نظارت منتورهای تخصصی بر روی ایده ها شروع به فعالیت کردند.  
درروز دوم ، ایده های نهایی توسط یک نماینده از تیم در حضور داوران، منتورها و سرمایه گذاران ارائه گردید سپس از میان ۱۵ ایده انتخاب شده به صاحبان ۳ ایده (به ترتیب یوسف رستمی، خانم محدثه عسگری، مهرداد دهقانی ) به عنوان ایده برتر جوائز نقدی اهداء شد.   
گفتنی است درحاشیه این مراسم حاضرین و میهمانان از محصولاتی که توسط شرکت همیار مکانیک کوشا و صاحبان ایده  بمنظور زندگی بهتر افرد معلول به نمایش گذاشته شده بود بازدید بعمل آمد.