جزئیات فعالیت‌های جدید باشگاه پژوهشگران واحد تهران غرب/ ۶ انجمن‌ علمی در میان انجمن‌های سراسر کشور درخشیدند

۲۷ بهمن ۱۳۹۹ | ۲۰:۱۲ کد : ۵۶۱۱
تعداد بازدید:۷۱۷
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب از درخشش انجمن‌های علمی و کسب رتبه اول کشوری توسط این باشگاه پژوهشگران در ارزیابی یک چهارم اول سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ خبر داد.

به گزارش روابط عمومی واحد تهران غرب به نقل از آنا، دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن ۴۰ درصد از آموزش عالی کشور، نسبت به تربیت نخبگان و جذب آنان به کارهای فناورانه و نوآورانه گام‌های مؤثری برداشته و به دنبال ارتقای علم و فناوری ایران است تا درخت تنومند اقتدار علمی ایران، همیشه در دنیا بدرخشد.

این دانشگاه با تأسیس باشگاه‌های پژوهشگران جوان و نخبگان در واحدهای سراسر کشور به دنبال ترویج فرهنگ نخبه‌پروری و سوق دادن دانشجویان به سمت کارهای علمی و پژوهشی بوده و در این مسیر نخبگان بسیار موفقی به جامعه تحویل داده است.

کسب رتبه اول کشوری توسط باشگاه پژوهشگران واحد تهران غرب در ارزیابی یک چهارم اول سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ و قرار گرفتن ۶ انجمن علمی این واحد دانشگاهی در میان ۲۰ انجمن برتر علمی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی از جمله دستاوردهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تهران غرب محسوب می‌شود.

در همین راستا خبرگزاری آنا برای جویا شدن از آخرین فعالیت‌ها و برنامه‌های آینده این باشگاه پژوهشگران با ابراهیم مهری، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب به گفت‌وگو نشسته است که در ادامه می‌خوانید.

کسب رتبه اول باشگاه پژوهشگران واحد تهران غرب در میان باشگاه‌های پژوهشگران کشور

آنا: درباره آخرین دستاوردهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تهران غرب توضیح دهید.

مهری: در ابتدا از حمایت‌های رئیس واحد تهران غرب تشکر می‌کنم، بی‌شک اتفاقات در بخش‌های مختلف واحد دانشگاهی مدیون زحمات و مساعدت‌های ایشان است. همچنین از دانشجویان و اساتید که در موفقیت‌های باشگاه پژوهشگران بسیار تأثیرگذار بودند، قدردانی می‌کنم.

 

اگرچه دستاورد مهم بوده، اما هدف اصلی واحد تهران غرب توانمندسازی دانشجویان است تا با اندوخته و مهارت بیشتری فارغ‌التحصیل و به راحتی جذب بازار کار شوند و در حل مشکلات کشور عزیزمان مؤثر باشند. قطعاً با در نظر گرفتن این هدف و تلاش برای این منظور، خود به خود باعث کسب دستاورد، جذب دانشجو و ارتقای واحد دانشگاهی نیز خواهد شد.

هر ساله انجمن‌های علمی رتبه‌بندی می‌شوند که امسال در اولین رتبه‌بندی، پنج انجمن علمی واحد تهران غرب توانستند در میان ۱۴ انجمن علمی برتر دانشگاه آزاد اسلامی قرار بگیرند. همچنین در رتبه‌بندی جدید، باشگاه پژوهشگران این واحد دانشگاهی در میان باشگاه‌های پژوهشگران جوان ایران موفق به کسب رتبه اول شد.

علت این نوع رتبه‌بندی اهمیت داشت، چرا که ممکن بود یک واحد دانشگاهی روی یک انجمن تمرکز کند و توسعه سایر انجمن‌ها را در نظر نگیرد. اما اعلام رتبه‌بندی واحدهای دانشگاهی باعث ایجاد شور، نشاط و تحرک در واحد جهت توسعه همه انجمن‌ها خواهد شد. همچنین در سالگرد تأسیس واحد و هفته پژوهش از انجمن‌های علمی و رئیس باشگاه تقدیر شد.

درخشش ۶ انجمن علمی واحد تهران غرب در میان انجمن‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور

آنا: انجمن‌های علمی واحد تهران غرب در چه جایگاهی قرار دارند؟

مهری: از میان ۲۰ انجمن علمی موجود در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، در رتبه‌بندی این فصل، ۶ انجمن علمی با رتبه‌های عالی در میان ۲۰ انجمن علمی برتر کشور قرار گرفتند و چهار انجمن دیگر در رتبه‌های ۲۰ تا ۳۵ انجمن‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شدند.

دو انجمن علمی در بالاترین کلاس رتبه‌بندی یعنی A+ و چهار انجمن دیگر موفق به کسب امتیاز A شدند که شامل «انجمن علمی گردشگری و هتلداری A+»، «انجمن علمی صنایع A+»، «انجمن علمی حسابداری A»، «انجمن علمی روانشناسی و مشاوره A»، «انجمن علمی مهندسی کامپیوتر A» و «انجمن علمی آموزش زبان انگلیسی A» می‌شود.

این انجمن‌ها از حوزه فنی مهندسی و علوم انسانی تا گردشگری و هتلداری فعال هستند. همچنین در رتبه‌بندی قبلی و فعلی، انجمن‌های علمی صنایع، گردشگری و هتلداری، کامپیوتر، آموزش زبان انگلیسی و حسابداری توانستند مقام‌های سوم، چهارم، هفتم، یازدهم و دوازدهم را در میان انجمن‌های برتر دانشگاه آزاد اسلامی کسب کنند.

صدور مجوز برای ۱۰ انجمن علمی در سال ۹۹

آنا: از میان انجمن‌هایی که گفتید، انجمن‌های تازه تأسیس نیز به چشم می‌خورد. با توجه به شرایط کرونایی، این انجمن‌ها چگونه در جایگاه بالای رتبه‌بندی‌ها قرار گرفتند؟

مهری: مجوز ۱۰ انجمن علمی جدید در سال ۹۹ با تلاش شبانه‌روزی و شرایط کرونایی، با حمایت رئیس واحد و کمک اساتید راهنما و دانشجویان گرفته شد و در اردیبهشت‌ماه ۹۹ با توجه به دستور رئیس واحد و درخواست دانشجویان باید انتخابات برگزار می‌کردیم. از طرفی ترغیب دانشجویان برای کاندیداتوری و رأی‌گیری با توجه به وضعیت کرونا سخت بود.

در آن زمان باشگاه پژوهشگران واحد تهران غرب در یک اقدام موفق با طراحی سامانه‌ها و همراهی اساتید راهنما طی جلسات منظم، انتخابات را به‌خوبی برگزار کرد. بیش از ۸۰۰ نفر در این انتخابات شرکت کردند و هیئت مدیره چهار انجمن علمی منصوب و پس از آن چندین انتخابات دیگر برگزار شد و اعضای هیئت مدیره انتخاب شدند.

در خردادماه ۹۹ جهت راه‌اندازی انجمن‌های علمی جلسات بسیاری برگزار شد و در این جلسات، مباحث مورد نیاز برای دانشجویان عضو شورای مرکزی فعالیت‌های انجمن علمی تبیین شد. این انجمن‌ها با شور و نشاط موفق به فعالیت‌های گوناگونی شدند و در حال حاضر ضمن کسب رتبه، جزو فعال‌ترین انجمن‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی هستند.

برگزاری بیش از ۶۰ کارگاه تخصصی در شرایط کرونایی

از جمله دستاوردهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تهران غرب می‌توان به برگزاری بیش از ۶۰ کارگاه تخصصی و وبینار با شرکت بیش از ۵ هزار نفر، برگزاری نشست برای نودانشجویان و حل مشکلات آنان، ارتباط با دانش‌آموختگان، برندسازی و ایجاد لوگو برای همه انجمن‌ها، تلاش برای راه‌اندازی نشریه، فعالیت‌های خیرخواهانه و جهادی، شرکت در مسابقات، ارائه طرح‌های پژوهشی و… اشاره کرد.

همکاری انجمن‌های علمی با سرای نوآوری

آنا: به جز برگزاری کارگاه و وبینار چه برنامه‌هایی برای انجمن‌های علمی در نظر دارید؟

مهری: رویکرد انجمن‌های علمی واحد تهران غرب در چند سال اخیر تغییر ویژه‌ای کرده است. شاید شاخص‌ترین فعالیت انجمن‌های علمی در ماه‌های اخیر بازدید از سرای نوآوری این واحد دانشگاهی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی باشد. در این بازدیدها دانشجویان عضو انجمن‌های علمی با ظرفیت‌های سرای نوآوری و فناوری‌های آموزشی آشنا خواهند شد.

 

در مراحل بعدی با همکاری رئیس سرای نوآوری واحد تهران غرب، تیم‌هایی از انجمن‌های علمی در سرا مستقر می‌کنیم. هدف از این رویکرد تشویق انجمن‌‌ها جهت ایجاد کسب‌وکار برای خودشان و استقرار در سرا است تا دانشجویان با کسب‌وکار خودشان از دانشگاه فارغ‌التحصیل شوند. در این راستا سه انجمن علمی گردشگری و هتلداری، حسابداری و مدیریت بازرگانی، بازاریابی و کسب‌وکار در امور تشریفات، تولید محتوا، حسابداری، تولید محتوا و پادکست به‌صورت حرفه‌ای در سرای نوآوری فعال خواهند شد.

مشارکت انجمن‌های علمی در طرح پژوهشی «فطرت»

اقدام بعدی، فعال کردن انجمن‌ها در طرح پژوهشی «فطرت» است، که به تازگی سه طرح اعضای انجمن علمی توسط سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی مورد تصویب قرار گرفت.

ابتکار دیگر که توسط ریاست واحد صورت گرفته، استفاده از ظرفیت انجمن‌های علمی در مسائل و برنامه‌های دانشگاه است که در این راستا می‌توان به استفاده از انجمن علمی گردشگری و هتلداری با همکاری کانون گردشگری در امور تشریفات در برنامه مهم نخستین جشنواره خلاق و تور بازدید نودانشجویان تهران غرب نام برد. شرکت در مسابقات تأثیرگذار با رویکرد حل مسائل دانشگاه و کشور و ایجاد مهارت در میان دانشجویان جهت ورود به بازار کار از دیگر اهداف اعضای باشگاه پژوهشگران و انجمن‌های علمی واحد تهران غرب است.

فراخوان‌های جدید برای انجمن‌های علمی

آنا: برای انجمن‌های علمی در ۶ ماه آینده چه برنامه‌هایی دارد؟

مهری: در این راستا از اسفندماه ۹۹ فراخوان‌های جدیدی در راستای تشکیل تیم‌های تخصصی و پایه برای شرکت در مسابقات، تشکیل تیم‌های پژوهشی جهت ارائه طرح، مقاله و امور پژوهشی، عضویت در باشگاه پژوهشگران، تشکیل تیم روابط عمومی و تولید محتوا و عضویت در انجمن‌های علمی را خواهیم داشت.

در واقع محیطی تعاملی ایجاد خواهیم کرد تا تیم‌هایی که در محیط‌های مجازی و سامانه‌ها ایجاد شده‌اند، به‌صورت غیرحضوری و حضوری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مجتمع پیامبر اعظم (ص) به فعالیت‌های تیمی جهت ارتقای مهارت‌ها و ایجاد شور و نشاط در میان سایر دانشجویان و جذب آنان به فعالیت بپردازند.

در واحد تهران غرب، برنامه‌ها به‌صورت اشتراکی و هم‌افزایی میان همه بخش‌های دانشگاه اجرا می‌شود. در این نوع هم‌افزایی، ضمن تأثیرگذار بودن فعالیت باعث جذب بیشتر دانشجویان و ایجاد روحیه فعالیت‌های تیمی خواهد شد. در برنامه جدیدی که داریم، برای ایجاد هم‌افزایی بیشتر تلاش خواهد شد تا از پتانسیل تشکل‌های دانشجویی بیشتر استفاده شود.

به‌تازگی ۲۰ فعالیت مختلف توسط باشگاه پژوهشگران و انجمن‌های علمی در هفته پژوهش انجام شد که بیش از هزار و ۲۰۰ نفر مشارکت کردند. همچنین برای ۶۰ فعالیت برنامه‌ریزی کرده‌ایم که شامل برگزاری مسابقات و فراخوان ملی، برگزاری دوره‌ها و وبینارهای تخصصی، برگزاری استارت‌آپ، ارائه طرح‌های پژوهشی، راه‌اندازی نشریه و… خواهد بود. در برخی از این فعالیت‌ها طی جلساتی که با معاونت دانشجویی داشتیم قصد داریم از کمک تشکل‌های دانشجویی استفاده شود.

همچنین برنامه‌ریزی لازم برای گرفتن مجوز جهت تأسیس انجمن علمی در گروه‌های فاقد انجمن با توجه به درخواست دانشجویان شده است که مراحل اخذ مجوز در حال انجام است و امیدواریم به‌زودی شاهد تأسیس انجمن‌های جدید برای جذب همه دانشجویان باشیم.

آنا: برای کسب دستاوردهای بیشتر و توانمندسازی دانشجویان چه برنامه‌ای دارید؟

مهری: هدف اول واحد تهران غرب توانمندسازی دانشجویان، کسب مهارت توسط آنان، کسب مهارت‌های مدیریتی توسط انجمن‌های علمی به‌طوری‌که دانشجویان ضمن جذب شدن به بازار کار بعد از فارغ‌التحصیلی بتوانند در حل مشکلات کشور عزیزمان نقش‌آفرین باشند. قطعاً با این رویکرد اهداف بعدی، شامل کسب دستاورد، جذب دانشجو، ارتقای واحد دانشگاهی و… محقق خواهد شد. در این خصوص در حال برگزاری جلسات با انجمن‌های علمی هستیم که برنامه‌هایشان به سمت فعالیت‌های تأثیرگذار برنامه‌ریزی شود.

در این راستا برگزاری جلسات در سرای نوآوری تهران غرب جهت استفاده از پتانسیل سرای نوآوری، فعال‌سازی انجمن‌ها در طرح پژوهشی فطرت، ارتقای امور پژوهشی، فعالیت در سرای نوآوری و راه‌اندازی نشریه جزو اهداف واحد تهران غرب است.

در واقع قصد داریم با کمک اساتید راهنما و دانشجویان، مسابقات و رویدادهای مهم کشور را که در حل مشکلات کشور تأثیرگذار است، شناسایی کنیم و در این راستا تیم‌های پایه و تخصصی راه‌اندازی کنیم و این روند را تا کسب دستاورد و کسب مهارت برای دانشجویان عزیز ادامه دهیم. با شور و نشاطی که در دانشجویان انجمن‌های علمی دیده می‌شود، مطمئن هستم با کمک اساتید راهنما، اتفاقات خوبی در انجمن‌ها و باشگاه پژوهشگران رخ خواهد داد.