در جلسه کمیته علمی برنامه صنعت و سلامت مطرح شد؛

تبدیل هدفمند و منسجم چالش‌های حوزه صنعت و سلامت به موضوعات پژوهشی/ احصای ۱۱ چالش توسط واحدهای تهران غرب و علوم پزشکی تهران

۱۲ خرداد ۱۳۹۹ | ۲۲:۱۵ کد : ۴۶۲۲
تعداد بازدید:۶۹۸

جلسه کمیته علمی برنامه صنعت و سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی واحد، جلسه کمیته علمی برنامه صنعت و سلامت در راستای همکاری مجموعه‌های دانشگاهی در واحد علوم پزشکی تهران و واحد تهران غرب و به‌منظور زمینه‌سازی برای هم‌افزایی دیدگاه‌های نخبگان صنعتی و دانشگاه به شکل توأمان حضوری و مجازی در سالن جلسات ساختمان ستادی واحد تهران غرب با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی برگزار شد.

در ابتدای جلسه پروین داداندیش، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب ضمن تشکر از برگزاری و حضور اعضا در جلسه اظهار کرد: برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب افتخار بزرگی است که در یکی از مسائل کشور پیش‌قدم و تأثیرگذار باشد و بتواند در مرحله اول سلسله موضوع‌های کاربردی را برای پایان‌نامه‌‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی مشخص کند.



وی ضمن ابراز امیدواری از اینکه دانشجویان وقتی پایان‌نامه خود را انجام می‌دهند گامی در جهت حل مسائل کشور برمی‌دارند، افزود: اساتید واحد‌های تهران غرب و علوم پزشکی تهران تا به حال همکاری تنگاتنگی داشته‌اند و به کمک برنامه علمی صنعت و سلامت در آینده هم، فضای خیلی خوبی برای همکاری‌های این دو حوزه وجود خواهد داشت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب با بیان اینکه یکی از اهداف نظام موضوعات پژوهشی ایجاد ارتباطات مناسب با صنایع و مجموعه‌های فنی و اقتصادی خارج از دانشگاه است، گفت: این امکان برای اعضای هیئت علمی وجود دارد که در راستای تفاهم‌نامه‌هایی که با مراکزی مانند فولاد مبارکه منعقد شده است، طرح‌های پژوهشی و پایان‌نامه‌های مرتبط را تعریف کرده و با تشکیل تیم‌های پژوهشی بین رشته‌ای نظام موضوعات را در مسیر نیازهای واقعی کشور جهت‌دهی کنند.



داداندیش افزود: نه تنها در راستای پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها بلکه در تعریف طرح‌های پژوهشی مشترک میان دو واحد با توجه به موضوعاتی مثل بحران کرونا و پیامدهای آن می‌توانیم همکاری‌های مناسبی داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: حضور صنعت در کنار علم پزشکی کمک خواهد کرد بتوانیم به یک معضل جهانی وارد شده و برای مقابله با آن گام برداریم و زمانی که موضوعاتی جدید مانند بحران کرونا مطرح می‌شود باید پیشنهادهای دوستان را بگیرید و ببینید چه کارهای مشترکی می‌توان انجام داد.

شریفی، مجری برنامه علمی صنعت و سلامت، با ارائه گزارشی درباره نحوه اجرای این برنامه در واحد پیشروی تهران غرب گفت: برنامه علمی تدوین شده در قالب نظام موضوعات پژوهشی بنا دارد تبدیل هدفمند و منسجم چالش‌های حوزه صنعت و سلامت به موضوعات پژوهشی قابل بررسی در دانشگاه‌های کشور از طریق پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد، رساله‌های دکتری و پروژه‌های تحقیقاتی را دنبال کند. هدف از برگزاری جلسات کمیته علمی هم این است به یک زبان و یک جمع‌بندی مشترک برسیم تا چارچوب‌های تدوین شده به شکل مستمر مورد ارزیابی و پایش قرار بگیرد و در نهایت بتوانیم درعمل هم اگر مشکلاتی وجود داشت آن‌ها را حل و فصل کنیم.



وی افزود: در حوزه صنعت و سلامت تاکنون ۱۱ چالش با همکاری اعضای هیئت علمی دو واحد احصاء شده که بناست چالش اول و چهارم که به مشکلات دارویی اختصاص دارد، در چارچوب رسالت اصلی برنامه که پیگیری مباحث صنعتی مرتبط با سلامت است در قالب یک چالش اصلی یعنی مشکلات صنایع دارویی ادغام شود.

عضو هیئت علمی واحد تهران غرب بیان کرد: منظومه علمی صنعت و سلامت، ضمن ارائه راهبرد و برنامه مشخص برای انجام پژوهش‌های هدفمند، در راستای امکان تولید دانش افزوده همگرا و ثروت ملی از طریق پژوهش‌های منسجم و هماهنگ گام برمی‌دارد که این همان هدف غایی طرح پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای موسوم به پایش است و به‌منظور هدفمندسازی پژوهش‌های آموزش عالی با بهره‌مندی از پتانسیل اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی به حل چالش‌های پیش روی کشور در حوزه‌های مختلف می‌پردازد.

در ادامه ضمن بررسی کلی نظام موضوعات پژوهشی، هر یک از حاضران به بیان نقطه نظرات خود در حوزه صنعت و سلامت پرداختند. ورود به حیطه ساخت داروهای دامپزشکی، تشکیل کارگروه‌های مشترک بین رهیافت‌های علوم دارویی و دامپزشکی، ورود به پژوهش‌های منجر به ساخت واکسن در حوزه‌های دامپزشکی، هماهنگ‌سازی برنامه‌های پژوهشی با تفاهم‌نامه‌های موجود برای دریافت حمایت‌های مالی از پایان‌نامه، از پیشنهادهای مطرح شده در جلسه بود.

گفتنی است در این جلسه داداندیش، رئیس واحد تهران غرب، رحیمی، معاون پژوهش و فناوری، مقداری، رئیس واحد فرشتگان و عضو هیئت علمی واحد تهران غرب، پیشگر، معاون فرهنگی و دانشجویی، شریفی، عضو هیئت علمی، رمضانی، رئیس دانشکده علوم انسانی، لشکری‌زاده، مدیرکل حوزه ریاست، زینال‌نژاد، رئیس مرکز آموزش‌های آزاد، حجاریان، مدیر دفتر ارتباط با صنعت، طلایی و وطن‌خواه اعضای هیئت علمی واحد به شکل حضوری و مرجانی، رئیس کارگروه تخصصی دامپزشکی سازمان مرکزی، صعودی، مجری برنامه‌های علمی ایدز و اعتیاد در واحد علوم پزشکی تهران، اختری، عضو هیئت علمی واحد علوم پزشکی، جهاندار، عضو هیئت علمی دانشکده علوم دارویی، حاجی‌پور و محمدپور به شکل مجازی در جلسه کمیته علمی برنامه صنعت و سلامت در واحد تهران غرب حضور داشتند.

کلید واژه ها: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب صنعت و سلامت پروین داداندیش کمیته علمی موضوعات پژوهشی