در گفتگوی آنا با حجتالاسلام محمدی مطرح شد؛
تحول در نظام خانواده از نگاه دیدهبان نظام/ راههای تحول در خانواده چیست؟
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب گفت: ناخدای کشتی انقلاب امواج سهمگین طوفان را دیدهاند و با لحن خمینی کبیر فریاد میزنند که به داد خانواده برسید.
حجتالاسلام محمدجعفر محمدی در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به سخنرانی تلویزیونی رهبر معظم انقلاب به مناسبت سیویکمین سالگرد رحلت امام خمینی (ره) اظهار کرد: ناخدای کشتی انقلاب امواج سهمگین طوفان را دیده و بارها هشدار دادهاند اما این بار با لحن خمینی کبیر فریاد میزنند که به داد خانواده برسید.
وی افزود: رهبر انقلاب ضمن بیان ویژگیهای منحصر به فرد امام راحل (قدس سره) از ایشان بهعنوان امام تحول یاد کردند و یادآور شدند که درس امام برای امروز، استمرار تحول است و انقلاب نباید دچار ارتجاع شود. سپس به ارزیابی عملکرد انقلاب پرداختند و فرمودند: «در این ۳۰ سال با وجود پیشرفت و تحول در عرصههای گوناگون، در برخی موارد در زیرساختها تحول بهوجود آمد اما به فعلیت نرسید و در برخی موارد هم عقبگرد و پسرفت داشتیم که تأسفبار و غیرقابل قبول است».
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب با بیان اینکه امام خامنهای درباره نظام خانواده میفرمایند: «در مسائل خانواده و موضوع ریشهکنی اعتیاد و همچنین جلوگیری از پیر شدن کشور، نیازمند حرکتهای تحولی هستیم»، گفت: ایشان تلویحاً اشاره میکنند که در نظام خانواده نه تنها پیشرفتی صورت نگرفته است بلکه عقبگرد و پسرفت داشتهایم.
محمدی ادامه داد: حکیم فرزانه انقلاب پس از بیان مشکل، راه علاج برای ایجاد تحول صحیح در نظام خانواده را سه عنوان اساسیِ اندیشه متقن، نیروی جوان نترس و دست هدایتگر بیان میکنند؛ از نظر ایشان برای اینکه تحول غلط یا استحاله فکری بهوجود نیاید پشتوانه فکری برای تحول لازم است، لذا میفرمایند: «تحول باید مبتنی بر یک اندیشه متقن و شکلیافته باشد».
وی با اشاره به اینکه از نظر مقام عظمای ولایت شرط اینکه تحول با سرعت مناسب پیش برود و دچار افت سرعت یا توقف نشود نترسیدن از دشمن و دشمنیها است، افزود: ایشان در این زمینه میفرمایند: «راه غلبه بر ترس از دشمنیها حضور نیروهای جوان، نترس و بدون ملاحظه در صحنه است، حضور نیروهای جوان یعنی استفاده از فکر، روحیه، جسارت و اقدام جوانان»؛ از نظر رهبر انقلاب در تحول نباید اقدامات سطحی صورت بگیرد و راه علاج آن وجود یک دست هدایتگر مطمئن است.
این استاد دانشگاه گفت: از سه شرطی که رهبر معظم انقلاب بیان فرمودند خوشبختانه شرط سوم محقق است. تاریخ انقلاب به خوبی نشان داده که مقام معظم رهبری در سهمگینترین امواج، کشتی انقلاب را بهخوبی هدایت کرده و از طوفانها به سلامت گذرانده است و باید برای این نعمت الهی، شاکر درگاه ایزد منان باشیم.
محمدی تصریح کرد: حکیم فرزانه انقلاب بارها درباره خانواده هشدار دادهاند و اکنون با لحن خمینی کبیر فریاد میزنند که: «مسئولان نظام به داد خانواده برسید» «علمای اسلام، نخبگان نظام به داد خانواده برسید، خانواده رفت» «جوانان انقلابی به داد خانواده برسید والله گناهکار است کسی که داد نزند»؛ با تحقق شرط سوم برای لبیک گفتن به ندای رهبر باید در پی ایجاد دو شرط دیگر تحول بود که درباره آن اقدامات مختلفی پیشنهاد میشود.
راههای تحول در خانواده چیست؟
وی عنوان کرد: ایجاد محتوای فکری متقن، مناسب، کاربردی و بومی برای تحول در نظام خانواده مانند نسخهای جدید برای ازدواج دانشجویی متناسب با فضاهای هر یک از دانشگاههای دولتی، آزاد و…، نسخه مناسب برای ازدواج آسان در شرایط اقتصادی کنونی و نسخهای برای حل اختلافات خانوادگی و کم کردن معظل طلاق و... از جمله راهکارهای تحول در خانواده است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب خاطرنشان کرد: از دیگر راهکارهای تحول در نظام خانواده میتوان به تشکیل گروههای جهادی شامل جوانان انقلابی برای به میدان آوردن همه ظرفیتهای نظام در حل بحران خانواده، تأسیس یک گروه جهادی برای تأمین محتوای رسانهای در بخش خانواده و پاتک به تبلیغات دشمن، ایجاد یک گروه جهادی برای تشکیل کمیته خیرین خانواده و حمایت از خانوادهها در ازدواج آسان و راهاندازی یک گروه جهادی برای تشکیل کانون مشاوره اسلامی برای حل اختلافات و کاهش طلاق و… اشاره کرد.