کسب رتبه اول رویداد فناورانه «ورزش و تندرستی» دانشگاه آزاد اسلامی/ امتحان آمادگی جسمانی را آنلاین پاسخ دهید

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۳:۴۹ کد : ۵۷۹۲
تعداد بازدید:۹۴۶
دبیر انجمن علمی علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب به ارائه توضیحاتی درباره طراحی یک نرم‌افزار در حوزه «ورزش و تندرستی» پرداخت.

میلاد نصیری، دبیر انجمن علمی علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه تشکل‌های گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره طراحی اپلیکیشن ورزش و سلامتی اظهار کرد: بنده به همراه مهدی شجاع‌مرادی به نمایندگی از انجمن علمی علوم ورزشی واحد تهران غرب موفق شدیم به لطف خدا رتبه اول را در رویداد فناورانه «ورزش و تندرستی» کسب کنیم.

وی افزود: با توجه به مشکلاتی که با شیوع ویروس کرونا شکل گرفت دروس عملی رشته علوم ورزشی از این امر مستثنی نبود و کماکان درگیر این مشکلات است. لذا گروه ما تصمیم به پردازش ایده‌ای نو جهت کمک به دانشجویان، مربیان و اساتید این رشته گرفت تا راهی برای از بین بردن خلأ ارتباطی بین دانشجو و استاد باشد.

طراحی یک نرم‌افزار برای آزمون آنلاین تربیت بدنی

دبیر انجمن علمی علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب بیان کرد: نرم‌افزاری که در حوزه «ورزش و تندرستی» طراحی کردیم، با بهره‌گیری از امکانات گوشی‌های همراه، بیشتر فاکتورهای آمادگی جسمانی را مورد آزمون قرار می‌دهد. در واقع خروجی‌های مرتبط با سلامت قلبی تنفسی، استقامت عضلانی، ترکیب بدنی، مسافت، زمان، سرعت و هر آنچه استاد و دانشجو برای یادگیری و ارزیابی نیازمند آن است را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

نصیری ادامه داد: این نرم‌افزار آنالیز بدن شخص را نمایش داده و ارزیابی کلی با توجه به دریافت اطلاعات از کاربر و پردازش آن در اختیار او قرار می‌دهد. همچنین برنامه تمرینی و غذایی به مربی و واحد مربوطه ارجاع خواهد داد.

وی خاطرنشان کرد: امروزه فناوری اطلاعات در سراسر زندگی روزمره رواج یافته و جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است. همچنین در عصری که امروزه آن را عصر دیجیتال می‌نامیم، فناوری به بخش آموزش هم راه باز کرده است. در حال حاضر تربیت بدنی جایگاه محکم‌تری در مدارس دارد و گسترش روش‌های فناورانه، انطباق آن‌ها با روش‌های مرسوم در مدارس و یکپارچگی فیزیکی نشان می‌دهد که به این امر توجه بسزایی شده است. البته هنوز هم استفاده از فناوری در تمرین‌های ورزشی چندان جایگاهی پیدا نکرده است و تربیت بدنی امری ورای برنامه‌های رایانه‌ای دیده و پنداشته می‌شود.

ضرورت استفاده از فناوری در آموزش

این فعال دانشجویی گفت: نیاز جامعه ورزش به افراد متخصص و روند تغییرات ساختاری آموزش در سطوح عالی ضرورت بهره‌مندی از فناوری را در آموزش بیش از گذشته مطرح کرده است. با توجه به افزایش جمعیت و ایجاد نگرش مثبت در جامعه نسبت به ورزش، بهره‌مندی از فناوری‌های نوین و رسانه‌های آموزشی در آموزش ورزش جهت پاسخگویی به نیاز ورزشی جامعه بارز است.

لزوم ترویج فناوری در حوزه ورزش و سلامتی دانشجویان

نصیری با اشاره به لزوم ترویج فناوری در حوزه ورزش و سلامتی دانشجویان افزود: برای ترویج فناوری به‌صورت ریشه‌ای و از پایه باید شروع کرد و در این راستا پیشرفت هم حاصل شده است. در واقع باید گروه‌های آموزشی در مدارس و مراکز آموزشی وجود داشته باشد تا اهمیت روش و استفاده از فناوری را در این مورد آموزش دهند. تمرین‌ها و علوم ورزشی نیز باید در این زمینه در محیط مدرسه و دانشگاه توسط اساتید یادآوری شوند و به‌صورت علمی و تخصصی مورد آزمایش قرار بگیرند. همچنین برگزاری رویدادها و استارت‌آپ‌های مرتبط با تندرستی و فناوری در پیشبرد اهداف این حوزه بسیار مؤثر خواهد بود.

انجمن‌های علمی، دانشجویان را به طراحی اپلیکیشن‌های ورزش و تندرستی تشویق کنند

وی درباره راهکارهای تشویق دانشجویان به طراحی اپلیکیشن و نرم‌افزارهای حوزه ورزش و سلامتی گفت: ترغیب دانشجویان توسط انجمن‌های علمی یکی از راه‌های مؤثر تشویق دانشجویان برای پژوهش و طراحی اپلیکیشن است که این امر زمانی نتیجه خوبی خواهد داشت که پشتیبانی‌های مالی و روحی از سوی دانشگاه و سازمان مربوطه حاصل شود. همچنین باید از ظرفیت‌های دانشجویان و متخصصان حوزه ورزش و تندرسی به‌نحو مطلوبی استفاده شود.

دبیر انجمن علمی علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب درباره حمایت‌های دانشگاه در زمینه طراحی نرم‌افزار ورزش و تندرستی گفت: از سوی واحد تهران غرب و سازمان‌های ذی‌ربط حمایت خوبی از ما شد و از ریاست این واحد دانشگاهی که حامی انجمن‌های علمی و چراغ راهنما برای شخص بنده بودند، تشکر می‌کنم. از رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تهران غرب نیز قدرانی می‌کنم که قول حمایت از بنده و تیم انجمن علمی در پیشبرد طرح ورزش و تندرستی را در سال جاری داد. همچنین از رئیس مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی و همکاران ایشان در این حوزه تشکر می‌کنم که در برگزاری رویداد فناورانه ورزش و تندرستی زحمت بسیاری کشیدند.

یادآور می‌شود، مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری اداره کل تجاری‌سازی و پارک علم و فناوری دانشگاه و دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران از تابستان ۹۹، برگزاری رویداد آنلاین فناورانه ورزش و تندرستی را با موضوع ساخت و حمایت از اپلیکیشن‌های ورزش و تندرستی در دستور کار خود قرار داده است. همچنین نشست بررسی و داوری طرح‌ها و محصولات فناورانه در مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل شد و تیم‌های شرکت‌کننده به‌صورت آنلاین به دفاع از طرح‌های خود پرداختند. در این رویداد ۱۵ طرح به مرحله داوری راه یافت و دو تیم برتر از واحدهای تهران غرب و قم معرفی شدند.

کلید واژه ها: ورزش حوزه ورزش اپلیکیشن ورزش فناورانه ورزش مرکز ورزش ورزش تندرستی ورزش سلامتی ورزش تربیت بدنی دانشگاه ورزش تربیت بدنی ورزش تربیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب