دکتر آقامیری در مراسم اختتامیه جایزه ملی جوان نوآور ماندگار:

این رویداد بعد حماسی و علمی دارد/ضرورت دارددر بحث اجتماعی،سرمایه‌گذاری شود

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۰۰:۲۲ کد : ۵۸۳۷
تعداد بازدید:۱۶۸۴
دکتر آقامیری در مراسم اختتامیه رویدادمهم فرهنگی، جایزه ملی جوان نوآور ماندگار: این رویداد بعد حماسی و علمی داردکه ضرورت دارد ما در بحث اجتماعی،سرمایه‌گذاری لازم رادرآن داشته باشیم

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی احد تهران غرب، آیین مراسم اختتامیه جایزه ملی جوان نوآور ماندگار با حضور مسئولین کشوری، لشگری و دانشگاه آزاد اسلامی در تالار وحدت برگزار شد.

دکتر آقامیری، رییس شورای راهبری جایزه و دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در این مراسم ضمن تشکر از همه افرادی که در جهت انجام این طرح ملی زحمت کشیدند گفت: زمانی که این ایده از سوی واحد تهران غرب مطرح شد، دو مسئله به ذهن ما خطور کرد. اول بُعد حماسی موضوع، یعنی بحث شهید و شهادت و دیگری بُعد علمی که جزو وظایف اصلی دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه های سراسر کشور است.

رئیس شورای راهبردی جایزه ملی جوان نوآور ماندگار خاطر نشان کرد: ضرورت دارد در فضای دانشگاهی، در فضای اجتماعی سرمایه گذاری کنیم تا بتوانیم بحث شهدا، و مسیر را باز کنیم که الحمدالله تلاش های خوبی در این زمینه صورت گرفته است اما متاسفانه در مقابل عظمت شهدا و ایثارگران، این اتفاقات هنوز در آن سطح و آن شان روی نداده است.

وی گفت: اگر ما بتوانیم امثال شهید موسوی را در سطح جامعه مطرح کنیم، شهیدی که زندگی خودش را داشته و شرایط جوانی را داشته است، همه اتفاقاتی که می‌تواند برای یک جوان مهم و زیبا باشد در اختیارش بوده و همه را می گذارد و از خود میگذرد. این میتواند برای پویایی یک جامعه و زنده نگه داشتن فضای یک جامعه اثرگذار باشد.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی گفت: وقتی که این موضوع مطرح شد، خیلی استقبال کردم و باید بگویم همیشه از اینکه نمی‌توانیم این مسیر علمی را برای الگو قرار دادن شهدا داشته باشیم عذاب میکشم. من به عنوان یک سرباز کوچک مملکت در زمان جنگ مسئولیت اسراء را به عهده دار بودم.از سال ۶۴ تا پایان جنگ و بعد از آن تا سال ۷۲ هم ادامه پیدا کرد. همیشه می‌گفتم انتقال این فضای ایثارگری، انتقال این فضای از خودگذشتگی، انتقال این فضای الگوسازی را داریم از دست می دهیم و هر روز هم از این فضای مهم و اثرگذار جنگ تحمیلی دور می شویم و البته در این دوره متاسفانه کمرنگ‌تر می‌شود. شاید امثال شهید موسوی و اتفاقاتی که اخیراً برای این منطقه و کشور روی داد و جوانان، با روحیه ایثارگری وارد این فضا شدند، بتواند دوباره آن روح قهرمان ملی پروری، آن روح ایثارگری و از خودگذشتگی را تا حدودی به جامعه بازگرداند و جامعه را به سمت پویایی ببرد.

ایشان در ادامه یادآور شدند: این اتفاق نه برای خود شهداست که رفتند و نه اینکه خانواده‌های معزز شهدا خیلی وابسته به این تعارفات ما هستند. در واقع ما این اتفاقات را برای خودمان می‌خواهیم، برای جامعه مان و برای جوانان مان می‌خواهیم. ما اگر بتوانیم این اتفاقات را شکل دهیم، ضمن اینکه روحیه خانواده ها بالاتر می رود بلکه پایه های آن مستحکم تر می شود. میتوانیم جوانانمان را با این روحیه و با این شرایط آماده کنیم و من فکر می‌کنم که کار درستی را آغاز کردیم.

دکتر آقامیری در ادامه سخنان خود یادآور شد: اساساً یک نیاز اجتماعی داریم و آن هم بحث نوآوری است.تاکیدی که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم داشتند و ما را در علم و فناوری هدایت میکند تا جهت‌گیری ما در این سمت مشخص باشد و در کنار آن بتوانیم با استفاده از عنوان شهید، روحیه شهادت طلبی و از خودگذشتگی شهید را گسترش دهیم.

وی افزود: به همین دلیل فکر می‌کنم که این اتفاق شروع خوبی است برای این مهم و امیدواریم که گسترش پیدا کند.

ایشان خاطر نشان کردند: چون جناب وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسامی به عنوان مسئول فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور و همچنین رئیس محترم بنیاد شهید انقلاب اسلامی در این جلسه حضور دارند، عرض میکنم در کنار بنیاد نشر و آثار دفاع مقدس که سردار کارگر در آن زحمت می‌کشند و بنیاد شهید که رسیدگی به امور خانواده شهدا جزو اولویت‌ها ی آنهاست و تلاش شبانه‌روزی هم در این زمینه انجام می شود، ولی ما در گسترش فرهنگ یک فایل را باز نکردیم، بنده از این رویداد استفاده می کنم و خواهش می کنم، توصیه می کنم که: جناب آقای وزیر، واقعاً اگر این مجموعه هایی که می تواند درکل کشور تاثیرگذار باشد، می تواند برای بحث شهدا، ایثارگری ها، از خودگذشتگی ها اثرگذار باشد، یک مجموعه را ایجاد بکنیم که البته دارد انجام می شود و رمان‌نویسی می شود و سازمان تبلیغات اسلامی در این زمینه فعالیت دارد، ولی اگر نخواهیم این مسئله از یاد برود و زنده نگه داریم کاریست همگانی که دانشگاه آزاد اسلامی هم باید در آن سهیم باشد.

رئیس شورای راهبردی جایزه ملی جوان نوآور ماندگار گفت: دانشگاه آزاد هم موظف است وارد بازی شود و جزو وظایفش است که حالا یک روز به اسم شهید موسوی و روز دیگر به اسم شهیدی دیگر، فعالیت را دنبال کند. اما به نظر می‌رسد این دو دستگاه بزرگ بنیاد شهید انقلاب اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می توانند بعنوان هدایت کننده ما خیلی نقش بزرگ‌تری داشته باشند و تاثیرگذار باشند و اگر این اتفاق بیفتد امثال شهید موسوی به عنوان یک الگو و نمونه می‌توانند برای جوانان ما الگوی رفتاری باشند و تاثیرگذار باشند.

وی افزود: شاید ما شیعیان از همه بیشتر مستحق این شرایط هستیم، اتفاقی که در ۱۴۰۰ سال در طول تاریخ برای شیعیان افتاده و تا امروز سعی کرده شیعه را زنده نگه دارد، پویا نگه دارد و ما هر سال داریم در رابطه با امام حسین این کار را انجام می دهیم و اگر در ارتباط با شهدای والامقام مخصوصاً بعد جنگ، اگر این اتفاق شکل بگیرد شاید خیلی منطقی‌تر باشد.

دکتر آقامیری در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تشکر از دکترپروین داداندیش، رییس جایزه و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب و همکاران شان در برگزاری نخستین دوره جایزه ملی جوان نوآور ماندگار گفت: در این فضا و گرفتاری ها و در این شرایط اجتماعی وقت و امکانات زیادی را گذاشتند تا این مسئله را زنده نگه دارند.

ایشان خاطر نشان کرد: سومین مراسمی است که برای شهید موسوی گرفته می شود، حالا یک سالی است که کرونا اجازه نداده است، یک جلسه ای هم با حضور دانشجویان و خیلی باشکوه و با عظمت و در شان شهید در این دانشگاه برگزار شد که توصیه می‌کنیم تا واحدهای دیگر که در جلسه تشریف دارند، الگو بگیرند. تقریباً واحد ها دارند این کار را انجام می دهند و برای شهدای خودشان، شهدای مدافع سلامت و شهدای مدافع حرم بزرگداشت میگیرند و اتفاق را شکل می‌دهند اما باید وقت بیشتری گذاشت.

وی یادآور شد: امسال با وجود اینکه ما توقع خروجی خیلی بالایی از نظر نوع افرادی که در جایزه شرکت می کنند نداشتیم ولی شرکت کنندگان خیلی خوب بودند. امسال اولین سال بود و اگر دوستان موردی را مشاهده کردند که چندان با آن مسیری که ترسیم شده بود همخوانی نداشت، به دلیل اینکه سال اول بود و طبیعی است که آشنایی جامعه جوان ما در سطح کشور خیلی زیاد نبود. ولی امیدواریم با آغاز این حرکت این اتفاق بیفتد و ما شاهد باشیم که در سال آینده کارهای خیلی بیشتر و خیلی بالاتری را بتوانیم در دستور کار داشته باشیم.

رئیس شورای راهبری جایزه افزود: ما به عنوان خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی این را افتخار می دانیم که امروز توفیق پیدا کردیم تا در کنار یک شهید جوان حضور داشته باشیم، بزرگداشت بگیریم، با نام این شهید این کار را آغاز کنیم. همچنین فکر می‌کنیم در آینده، این شهید عزیز ما بتواند اثرگذار باشد در بین همه جوانان، مخصوصاً جوانانی که در دانشگاه آزاد اسلامی تهران واحد غرب درس می خوانند.

دکتر آقامیری در بخش پایانی سخنان خود گفت: از همه دوستانی که در جلسه هستند تشکر می‌کنم که اهتمام ورزیدند و در این فضای کرونایی، با این محدودیت هایی که داریم، جمع شدید چون همانطور که فرمودند" همه ما مدیون شهدا هستیم". در اینجا در خودمان احساس وظیفه کردیم تا حضور پیدا کنیم. تشکر می کنم مخصوصاً از مسئولین که می دا نم با همه گرفتاری ها در این ایام، برخودشان واجب دانستند که در جمع ما حاضر باشند.در خاتمه برای همه آرزوی موفقیت دارم به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.

کلید واژه ها: شهید بنیاد شهید امثال شهید شهید موسوی اسلامی آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه دانشگاه آزاد آزاد داداندیش