چالش‌های انجمن‌های علمی ۳۴/ فرشباف اکرامی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

ارتباط و همکاری محدود اساتید با انجمن‌های علمی/ جذب نخبگان و ارتباط دانشگاه‌ها با صنعت کمک شایانی به تولید علم می‌کند

۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | ۰۸:۰۱ کد : ۴۶۴۰
تعداد بازدید:۱۰۶۵

دبیر انجمن علمی آموزش زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب گفت: تخصیص بودجه مناسب برای برگزاری سمینار و کارگاه‌‌ها از سوی مسئولان واحد تهران غرب راهکار مناسبی برای تقویت انجمن‌های علمی این دانشگاه است.

به گزارش روابط عمومی واحد به نقل از خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تولید علم یکی از مسائل مهم و راهبردی برای کشور محسوب می‌شود که عصاره آن می‌تواند از دلِ دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی بیرون بیاید؛ یکی از تشکل‌هایی که می‌تواند به موضوع تولید علم ورود جدی پیدا کند، انجمن‌های علمی دانشجویی است که فعالیت آن‌ها کمتر رسانه‌ای می‌شود.

با توجه به اهمیت نقش دانشجویان در توسعه علم و فناوری کشور و توجه کافی نکردن نهادهای متولی در پیشگیری از پرداخت سطحی به ترویج و توسعه علم در جایگاه حقیقی آن، خبرگزاری آنا را بر آن داشت تا در راستای سیاست ذاتی خود در سلسله گفتگوهایی پای صحبت رؤسای دانشگاه‌ها، اساتید، نخبگان و دانشجویان بنشیند و با ارائه راهکارهایی به مسائل و چالش‌های انجمن‌های علمی در دانشگاه‌ها بپردازد.

در این گفتگو میزبان نیکو فرشباف اکرامی، دبیر انجمن علمی آموزش زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب هستیم که در ادامه مشروح این گفتگو را می‌خوانید.

 

جذب نخبگان و ارتباط دانشگاه‌ها با صنعت کمک شایانی به تولید علم می‌کند

کمک کردن به تولید علم از طریق دانشجو و استاد چگونه است؟

قدرت بالای علمی یک کشور نقش بسزایی در پیشرفت و کسب افتخارات کشور دارد. تحقق علم‌آموزی، ایجاد فرهنگ دانش‌محور، لزوم تفکر و آموزش پژوهش‌محور باید در اولویت دانشگاه‌ها باشد. همچنین جذب نخبگان و همکاری دانشگاه‌ها با صنعت می‌تواند کمک شایانی در تولید و ارتقای علم کند.



در نظرسنجی‌های به عمل آمده از اساتید دانشگاه‌ها، به این نتیجه رسیده‌اند اساتیدی که دارای رضایت شغلی بوده و امکانات کافی دانشگاهی دارند، در زمینه تولید علم فعالیت بیشتری دارند.

نقش انجمن‌های علمی دانشجویی در پیشرفت علمی کشور چیست؟

یکی از اهداف انجمن‌های علمی، ارتقای کیفیت علمی دانشجویان است. اعضای این انجمن‌ها که خود دانشجویان هستند و با رأی آنان انتخاب شده‌اند، با بهره‌گیری از کمک‌های استاد راهنمای انجمن و دیگر اساتید می‌توانند با برگزاری سمینارها و کارگاه‌های آموزشی و ارائه طرح‌های تحقیقاتی موجب پیشرفت علمی دانشجویان شوند.



ارتباط و همکاری اساتید با انجمن‌های علمی محدود است

چالش انجمن‌های علمی دانشجویی چیست؟

معرفی نشدن اهداف انجمن‌های علمی به دانشجویان و ارتباط و همکاری کم اساتید با انجمن‌ها از جمله اصلی‌ترین چالش‌ها و آسیب‌های انجمن‌های علمی است.

چه راهکاری برای تقویت انجمن‌های علمی در دانشگاه‌ها وجود دارد؟

ایجاد فضای مناسب برای انجمن‌های علمی کمک بسیاری به انجام فعالیت‌‌ این انجمن‌ها می‌کند. تخصیص بودجه مناسب برای ایجاد فعالیت و برگزاری سمینارها و کارگاه‌های مورد نیاز دانشجویان از سوی مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب راهکار مناسبی برای تقویت انجمن‌های علمی این دانشگاه است.

همچنین ارتباط مستقیم با ریاست واحد و مسئولان مربوطه و کاهش روند اداری کارهای انجمن نقش بسزایی در فعالیت بهتر این انجمن‌ها داشته است.



برای اینکه انجمن‌های علمی دانشجویی فارغ از برگزار کردن کارگاه‌ها و سمینارهای آموزشی به تولید علم و حل مسائل کشور از طریق علم روی بیاورند، چه کاری باید انجام دهند؟

ایجاد بستر مناسب برای انجام طرح‌های پژوهشی، ارتباط بیشتر دانشجویان با صنعت، برگزاری استارت‌آپ‌ها و مسابقات علمی-پژوهشی تأثیر بسیاری در تولید علم دارد.

همچنین ایجاد ارتباط میان انجمن‌های رشته‌های گوناگون با هدف ایجاد تفکر و فعالیت‌های علمی مشترک موجب تقویت سطح علمی دانشجویان می‌شود.

نحوه آشنایی و علاقه شما به حضور و فعالیت در انجمن‌های علمی چگونه آغاز شد؟

با پیشنهاد «مینو عالمی» یکی از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، انجمن علمی آموزش زبان انگلیسی این واحد دانشگاهی در سال ۹۵ تشکیل شد و علاقه‌مند به فعالیت در این انجمن شدم؛ با برگزاری انتخابات بنده به‌عنوان عضو اصلی انتخاب شدم و فعالیت‌های انجمن آغاز شد.



دستاوردهای انجمن علمی آموزش زبان انگلیسی واحد تهران غرب

درباره انجمن علمی آموزش زبان انگلیسی واحد تهران غرب توضیح دهید. از ابتدای شکل‌گیری این انجمن تاکنون چه فعالیت‌هایی انجام شده است؟

انجمن علمی آموزش زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، انجمنی علمی، تخصصی، پژوهشی، فرهنگی و غیرسیاسی بوده که از بدو تأسیس به‌دنبال ترویج همکاری و فراهم کردن امکانات برای تمامی دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد رشته آموزش زبان انگلیسی و بقیه رشته‌ها بوده است.

همچنین با اهداف فراهم آمدن زمینه‌ای مناسب برای رشد استعدادهای دانشجویان در رشته‌های تحصیلی مرتبط، تعمیم و تعمیق روابط علمی و پژوهشی میان اعضای انجمن، ایجاد ارتباط مستقل و مستمر میان دانشگاه و اعضای انجمن و افزایش دانش اعضا و رفع نیازهای علمی و تخصصی آنان، برابر با مقررات دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۳۹۵ آغاز به کار کرد.



از جمله فعالیت‌های این انجمن علمی در سال ۹۵ تا ۹۸ می‌توان به برگزاری کارگاه‌های دانشجویی مهارت‌های زبان و معرفی آزمون‌های بین‌المللی زبان انگلیسی، ایجاد کانال آموزشی و اطلاع‌رسانی انجمن علمی زبان انگلیسی، بازدیدهای علمی از کنفرانس‌های ملی بین‌المللی آموزش زبان و ادبیات انگلیسی ایران، ترجمه کاتالوگ معرفی دانشگاه و رئیس واحد از زبان فارسی به انگلیسی اشاره کرد.

همچنین برگزاری کارگاه‌های تحلیلی عاملی اکتشافی پرسشنامه توسط «قنبر» یکی از اساتید دانشگاه، برگزاری نشست علمی با موضوع اخلاق در پژوهش با سخنرانی یکی از اساتید به نام «مینو عالمی» و برگزاری کارگاه‌های پروپوزال‌نویسی و مقاله‌نویسی با دو سخنرانی دو نفر از اساتید به نام «مینو عالمی» و «زاهد» از دیگر دستاوردهای انجمن علمی آموزش زبان انگلیسی واحد تهران غرب است.

کلید واژه ها: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب دبیر علمی آموزش تشکل های دانشگاهی تولید علم کارگاهها انجمن های علمی مینو عالمی