وبینار توانمندسازی فرهنگی «ابلاغ ظهور» برگزار شد/ پاسخ به ۶ سؤال غدیر توسط حجت‌الاسلام محمدی

۱۹ مرداد ۱۳۹۹ | ۲۰:۴۵ کد : ۴۸۹۰
تعداد بازدید:۶۹۸

به همت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، به مناسبت عید غدیرخم با راهبری اداره کل هدایت و توانمندسازی دانشجویی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، وبینار ملی «ابلاغ ظهور» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی واحد، به نقل از خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، به همت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، به مناسبت عید غدیرخم با راهبری اداره کل هدایت و توانمندسازی دانشجویی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، وبینار ملی «ابلاغ ظهور» امروز برگزار شد.

در این وبینار حجت‌الاسلام محمدجعفر محمدی، نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب پیرامون شأن عید غدیرخم، آیات قرآن کریم و احادیث در خصوص خلافت و جانشینی حضرت امام علی (ع) پس از پیامبر اکرم (ص)، در ۶ محور و موضوع به سخنرانی پرداختند.

وی در هر محور سؤالی کلیدی مطرح و به آن پاسخ داد و گفت: ۱) آیا وظیفه پیامبر (ص) انتخاب جانشین بوده است؟ بله طبق آیه (و واعدنا موسی ثلاثین لیله) حضرت موسی (ع) در عدم حضور موقت خود، هارون را جانشین خود قرار داد. پس پیامبر (ص) نمی‌تواند مردم را حتی برای مدت کوتاه رها کند. ۲) جانشین پیامبر (ص) چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟ طبق آیات قرآن جانشین پیامبر (ص) حداقل سه ویژگی دانش کافی (هل یستوی الذین یعلمون و الذین لایعلمون)، جهاد در راه خدا (فضل الله المجاهدین باموالهم و انفسهم علی القاعدین…) و سابقه و تجربه کاری (السابقون السابقون اولئک المقربون) باید داشته باشد.

نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب ادامه داد: محورهای دیگری نیز مطرح بود، ۳) ویژگی‌های جانشین نبی (ص) در چه کسانی بوده است؟ تنها در علی (ع) بود که پیامبر (ص) فرمودند: داناترین، شجاع‌ترین، فقیه‌ترین، افضل‌ترین و… علی (ع) است. ۴) آیا پیامبر (ص) جانشین خود را معرفی کرد؟ بله، اولین بار در آیه انذار معرفی کردند و در طول ۲۳ سال رسالت خود بارها و بارها به جانشینی علی (ع) از جمله حدیث منزلت که فرمودند: انت منی بمنزله هارون من موسی اشاره کرده‌اند.

محمدی افزود: محور پنجم این است که اگر جانشین پیامبر (ص) معرفی شده بود، پس غدیر چه اهمیتی داشت که برگزار شود؟ غدیر حادثه جدیدی غیر از معرفی جانشین بود که پیامبر (ص) اولاً از این حادثه بیم داشت درحالی‌که در طول ۲۳ سال از هیچ چیز نترسید، ثانیاً زحمات ۲۳ ساله او در گرو این حرکت بود و ثالثاً خداوند متعال اکمال دین و رضایت از اسلام را در گرو آن می‌دانست و… ۶) دو اقدام جدی و جدید پیامبر (ص) در غدیر چه بود؟ اولاً انتصاب علی (ع) در مراسم کاملاً رسمی بود. نشانه‌های غدیر بیان‌کننده اجرای مراسم تودیع و معارفه از طرف پیغمبر اسلام (ص) است. تودیع پیامبر (ص) که رسالت او پایان پذیرفت و شروع به کار امام (ع) در آن جلسه مطرح شد.

وی خاطرنشان کرد: از جمله نشانه‌های غدیر این است که پیامبر (ص) نفرمود بعد از رحلت من علی (ع) مولای شماست، بلکه فرمود (هذا علی مولاه) یعنی از همین الآن ولایت علی (ع) آغاز شد، پیامبر اسلام (ص) عمامه خود را در مقابل جمعیت برداشت و سر علی (ع) گذاشت و فرمود عمامه، تاج عرب است و پیامبر (ص) دستور دادند دو خیمه برپا کنند و فرمود هرکس فرمان خدا را در مورد علی (ع) پذیرفت بیاید در چادر من اول به من تبریک بگوید که کار من تمام شد و بعد در چادر علی (ع) حاضر شده و با او بیعت کند. دومین کار مهم پیامبر (ص) در غدیر معرفی ۱۱ امام بعد از علی (ع) بود.

نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب بیان کرد: پیامبر اسلام (ص) در غدیر وظایف امام زمان (عج) را در زمان ظهور بیان کرده و در فرازی فرمودند: ای مردم! به راستی من نبی، و علی وصی من است. بدانید که آخرین امامان ما مهدی قائم است. بیدار باشید او غالب بر اساس دین، او انتقام گیرنده از ظالمین، او فاتح قلعه‌ها و منهدم‌کننده آن‌ها، و کشنده هر قبیله‌ای از اهل شرک است. اوست که انتقام دوستان خدای عزیز و جلیل را می‌گیرد و دین خدا را یاری می‌کند و نیز فرمودند: ای مردم! هرکس خدا و رسول او و علی و امامانی را که ذکر کردم، اطاعت کند، به رستگاری بزرگ دست یافته است.

محمدی در پایان با اشاره به نزول آیات ابتدایی سوره معارج گفت: امضای واقعه غدیر از طرف رب جلیل است و طی آن خداوند متعال مخالف غدیر و ولایت علی (ع) را کافر خواند و او را به سزای مخالفت آن رساند.

در پایان این وبینار ابراهیم مهری، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب ضمن تشکر از شرکت‌کنندگان، اظهار امیدواری کرد که خداوند ما را از شیعیان واقعی مولا علی (ع) و از منتظران واقعی امام زمان (عج) قرار دهد.

کلید واژه ها: وبینار باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب غدیر خم وبینار ابلاغ ظهور